Sfaturi de contabilitate esentiale pentru firme mici

Pentru multi proprietari de afaceri, gestionarea finantelor este cel mai infricosator aspect al detinerii unei afaceri. Daca nu stii cum sa va mentineti finantele in ordine, ati putea intampina dificultati financiare grave.

Din fericire, abilitatile de gestionare a banilor pot fi invatate, chiar daca nu ati utilizat niciodata un carnet de cecuri. Iata cateva dintre cele mai importante sfaturi de contabilitate pentru firmele mici, la care ar trebui sa reveniti in mod regulat.

1. Tineti o evidenta exacta a banilor

Cand detineti o firma, trebuie sa invatati cum sa va ocupati de contabilitate si sa tineti evidenta banilor. Majoritatea detaliilor contabile de zi cu zi pot fi urmarite cu usurinta online prin intermediul cardului dvs. de credit si al evidentelor bancare. Cu toate acestea, este important sa pastrati toate aceste informatii adunate intr-o singura locatie, astfel incat sa le puteti examina dintr-o singura privire, recomanda site-ul www.contabil-romania.ro.

Multi proprietari de afaceri investesc in software care face mai usoara efectuarea contabilitatii. Investiti in software care va permite sa urmariti fluxul de bani si sa aveti o functie de facturare integrata. Contabilul dvs. va va multumi cand va veni momentul sa va platiti impozitele.

2. Deschideti un cont bancar pentru afacere

Cand amestecati finantele personale si profesionale, rezultatele pot fi dezastruoase. Unul dintre primii pasi pe care ar trebui sa-i faceti atunci cand incepeti o noua afacere este deschiderea unui nou cont bancar sub numele companiei dvs.

Pastrarea finantelor personale si profesionale complet separate face ca urmarirea fluxului de bani sa fie floare la ureche. In plus, detinerea unui cont bancar separat va face viata mult mai usoara atunci cand incepe sezonul de plata a impozitelor.

In cazul in care compania dvs. are un proprietar unic, nu vi se cere sa deschideti un cont bancar separat pentru afacerea dvs., dar este totusi recomandat sa faceti acest lucru. Inainte de a putea deschide un cont de companie, aveti nevoie de un nume de companie si acesta trebuie sa fie inregistrat la Registrul Comertului.

3. Pastrati-va toate chitantele

S-ar putea sa credeti ca nu este necesar sa pastrati chitante, deoarece practic fiecare achizitie este electronica. Cu toate acestea, fisele de vanzare contin date si detalii despre cheltuieli care pot fi foarte utile pentru referinte viitoare. Nu faceti greseala de a arunca toate chitantele intr-un singur dosar. In schimb, organizati-le pe categorii.

Cand sezonul de plata a impozitelor incepe, acest lucru va va usura munca si va va ajuta sa faceti deduceri exacte. De asemenea, va va ajuta sa tineti evidenta catre ce se indreapta majoritatea banilor, astfel incat sa puteti reduce in anumite domenii in viitor.

4. Invatati cum sa facturati cu precizie

Pentru majoritatea noilor proprietari de afaceri, facturarea este un concept necunoscut, dar este necesar sa inregistrati detalii specifice despre diferite tranzactii. De asemenea, ii determina pe clienti sa efectueze plati la timp. Facturarea exacta va poate ajuta sa urmariti clientii care nu platesc in mod constant in perioada convenita si va pot ajuta sa ramaneti organizat.

Nu adaugati niciodata la o factura dupa ce a fost finalizata si nu creati niciodata mai multe versiuni ale aceleiasi facturi. Efectuarea modificarilor unei facturi dupa trimiterea catre un client va va deruta doar pe dvs., clientii dvs. si contabilul dvs. De asemenea, va face ca procesul de creanta sa fie haotic si ineficient.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *