De ce sa iti instalezi o centrala cu condensare pentru sezonul rece?

In timpul sezonului rece este esential ca in locuinta noastra sa existe un nivel de confort termic ridicat. In acest sens, este obligatoriu sa detii un sistem de incalzire care sa se potriveasca imobilului. Pe piata exista o multitudine de modele de centrale termice pe gaz din care poti alege, astfel incat aceasta decizie s-ar putea dovedi a fi una dificila. Diferentele principale sunt eficienta energetica, puterea termica si modul in care este produsa apa calda menajera.

Atunci cand alegi o centrala termica trebuie sa iei in calcul necesitatile termice specifice, cum ar fi: suprafata locuintei, numarul de persoane din gospodarie si calitatea izolatiei. Pe langa acestea se mai trebuie sa ai in vedere pretul de achizitie si costurile de intretinere. In cele ce urmeaza, sursa Montaj-centrale-termice.net iti ofera informatii despre centralele cu condensare pe gaz, si iti prezinta beneficiile pe care le aduc acestea pentru incalzirea in sezonul rece. Este foarte important sa urmaresti randamentul de incalzire si economia financiara.

Care este modul de functionare al sistemelor de incalzire cu condensare?

Sistemele de incalzire cu condensare functioneaza pe baza unui principiu foarte simplu si anume al recuperarii caldurii gazelor arse prin procedeul de condensare. In timp ce in cazul centralelor termice clasice caldura avea ca sursa arderea de combustibil (gaz), in cazul celor cu condensare pe langa arderea gazului se adauga si transferul de caldura.

Asadar, energia care rezulta in urma procesului de ardere nu se mai pierde, ci este reutilizata pentru a spori randamentul sistemului de incalzire.

Ce aspecte importante trebuie sa iei in considerare cand alegi sistemul de incalzire cu condensare?

Randamentul energetic

In general, o centrala clasica are un randament energetic in medie de 92-94%. Avand in vedere tehnologiile net superioare folosite in cazul centralelor cu condensare, acest randament creste semnificativ prin procesul de recuperare a caldurii gazelor arse. In acest fel, centralele termice cu condensare reusesc sa ajunga la o eficienta energetica incadrata in clasa A. Asadar, centrala va produce aceeasi cantitate de caldura, dar va folosi mai putin gaz.

Versatilitate

Centralele termice cu condensare au dimensiuni mai mici decat omoloagele lor clasice, asa incat pot fi instalate cu usurinta oriunde. De asemenea, aspectul estetic al acestora a fost imbunatatit semnificativ.

In plus, acestea au un raport calitate-pret foarte bun si se potrivesc atat pentru sistemele de incalzire prin pardoseala, cat si pentru cele cu calorifere. Mai mult, acestea pot fi conectate la un sistem de panouri solare.

Legat de modul de producere al apei calde menajere, exista doua modele diferite, precizeaza expertii unei societati de reparatii centrale termice Satu Mare. Primul model presupune incalzirea instant a apei (centralele termice combi), iar cel de al doilea are un boiler incorporat sau extern in care este mentinuta apa calda (centralele termice sistem).

In teorie, probabil te gandesti ca pretul de achizitionare al acestora este mai mare. Da, este adevarat, dar durata de viata medie este mai mare, de minim 10 ani, ceea ce inseamna ca raportat la numarul de ani de folosinta pretul centralei este mai mic.

Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca utilizand acest tip de centrala termica cu condensare vei face economii serioase in ceea ce priveste factura la gaz. Vei observa acest aspect inca din prima luna de utilizare.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *