De ce avem nevoie de vitamine si suplimente

Cred ca majoritatea dintre noi stim ca vitaminele si suplimentele nutritive sunt benefice pentru organism, insa in ce cantitate trebuiesc luate?

Ar terbui sa stiti ca vitaminele si suplimentele sunt prescrise dupa mai multe criterii, printre care si dupa varsta si genul celui le vor consuma. Unele persoane consuma mai multe vitamine decat le-a prescris medicul crazand ca astfel vor fi mai energici sau ca problema de care sufera va fi vindecata mai repede. Ceea ce este total eronat.

Multe persoane se bazeaza pe suplimentele nutritive

Vitamine si suplimente naturale InformatiiUnii le consuma ca pe o masura de precautie iar altii pentru a vindeca anumite disfunctii ale organismului. Pentru a lua deciziile potrivite cu privire la suplimentele alese ar trebui sa stiti ca exista mai multe tipuri, fiecare cu scopurile sale.

Antioxidantii, de exemplu, sunt nutrienti ce lupta cu radicalii liberi. Lumea este motivata sa consume suplimente bazate pe antioxidanti deoarece radicalii liberi duc la deteriorarea celulelor din organism. Folosirea antioxidantilor a dovedit ca se pot preveni anumite boli precum imbatranirea prematura si cancerul. Principalele vitamine din antioxidanti sunt vitaminele C si E.

Aminoacizii sunt o alta grupa de nutrienti ce ajuta in formarea proteinelor. Aminoacizii ce nu sunt produsi de organism sunt numiti aminoacizi esentiali si ni-i procuram din produsele alimentare, iar cei non-esentiali sunt produsi de organism. Impreuna, ajuta la indeplinirea multor sarcini, printre care si mentinerea sanatatii musculare.

Organismul are nevoie de toti aminoacizii pentru o functionare corecta, iar majoritatea acestora se gasesc in carne, lucru care ii face pe vegetarieni sa apeleze la anumite suplimente naturale.

Cei care au un sistem imunitar mai sensibil ar trebui sa se gandeasca serios la folosirea suplimentelor nutritive pe baza de triptofan si lizina. Suplimentele pe baza de bromelina si tripsina sunt recomandate celor care au probleme cu digestia.

Consumul suplimentelor naturale este bazat in mare parte pe medicina holistica si traditionala. Aceste suplimente sunt create din diferite materiale (diverse radacini, ciuperci etc) care sunt folositoare in tratarea si prevenirea diverselor probleme de sanatate precum pielea sensibila, migrene, probleme mintale si mai ales in revitalizarea organismului.

Beneficiile aduse de suplimentele nutritive sunt nenumarate, la fel si consumul de produse naturiste.

Prin produse naturiste fac referire in special la acele medicamente create din produse naturale/organice. Aceste produse difera la pret fata de medicamentatia conventionala, dar totodata au si mai multe scopuri. Daca iei o pastila de durere de cap dintr-o farmacie conventionala, acea pastila iti va amorti durerea, pe cand o pastila realizata din produse organice, iti va vindeca durerea.

Cam acelasi lucru se intampla si in cazul consumarii produselor naturale – organice, spre deosebirea de consumarea celor ce se gasesc in comert, care sunt cultivate si crescute cu ingrasaminte chimice.

Please follow and like us:
Pin Share

One comment

  1. E un domeniu tare tulbure asta al suplimentelor nutritive. Mai alaltaieri citeam opinia unui doctor care zicea ca 99% din produsele din aceasta industrie nu au nici un efect, poate doar cel de placebo. Si atunci pe cine sa mai crezi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *