4 Intrebari pentru un service de calculatoare

1. ”Aveti un tarif minim?”

Nu toate computerele necesita mai multe ore pentru a fi reparate. S-ar putea ca firma de reparatii sa petreaca doar 10 – 15 minute pentru rezolvarea problemei. Daca problema dumneavoastra este una din aceste ”probleme rapide”, trebuie sa stiti cat veti fi taxat pentru asta.

Raspunsul asteptat: ”Da, taxam minim o ora de lucru”.

Majoritatea firmelor de reparatii va vor taxa o ora de manopera pentru orice interval de pana la o ora petrecut reparand computerul dumneavoastra. Acesta este o taxa minima si este perfect normala.
Uneori, firmele de reparatii va vor oferi o diagnosticare gratuita, si apoi va vor cota un pret ferm, cu conditia sa va reparati computerul in atelierul lor.

Acesta este un exemplu de bune practici, deoarece aflati cat costa si cum va fi reparat computerul dumneavoastra, si vi se ofera optiunea de reparatie, reconditionare sau inlocuire.

Daca aveti noroc, firma preferata de reparatie laptop sector 1 va avea o taxa minima echivalenta cu 1/2 din tariful orar, cu toate acestea, nu este o practica des intalnita.

2. ”Ar trebui sa ma astept si la alte cheltuieli in afara tarifului orar?”

Multe servicii pe care le platim sunt incarcate cu costuri ascunse. Acel schimb de ulei de 100 lei pare sa coste undeva la 250 atunci cand totul s-a terminat.

Raspunsul asteptat: ”Nu.”

Nu este o practica obisnuita pentru o firma de reparatii sa taxeze suplimentar pentru serviciile lor standard.

Cu siguranta, daca este nevoie de piese inlocuite sau un nou program software, veti plati pentru asta, insa nu ar trebui sa va asteptati la costuri ascunse sau suprataxe.

3. ”Imi veti salva fisierele?”

Computerul dumneavoastra este de fapt, o gramada de piese, majoritatea inlocuibile. Lucrarile de la facultate, pozele catelului si filmarile cu primii pasi ai fiicei dumneavoastra, acelea sunt cu adevarat importante.

Raspunsul asteptat: ”Da. Daca sunt acolo, le vom salva.”

Probleme serioase ale hard discului, dispozitivul pe care se stocheaza fisierele dumneavoastra, pot rezulta in pierderea definitiva a fisierelor dumneavoastra, insa acest lucru nu se intampla foarte des, si desigur nu ar fi sub controlul firmei care va repara computerul.

Daca raspunsul este nu, puteti intreba daca ele pot fi cumva recuperate si cereti o oferta de pret pentru acest serviciu, daca aveti nevoie. Un tehnician cu experienta va va suna cand computerul este desfacut si va va spune daca aveti nevoie de un nou hard disc, si va va comunica costul reparatiei sau al inlocuirii.

4. ”Cand imi pot recupera computerul?”

In afara intrebarilor legate de cost, este important sa aflati cand va puteti recupera computerul. Daca seviciile oferite sunt la domiciliu, respectiv la birou, intrebarea relevanta este ”Cand va veti termina treaba?”

Raspunsul asteptat: ”Ar trebui sa va puteti recupera computerul in 24 pana la 48 de ore”.

Raspunsul ”corect” la aceasta intrebare depinde de fapt de programul si de asteptarile dumneavoastra. 24 pana la 48 de ore trebuie sa fie raspunsul standard. Daca raspunsul este ”intr-o ora”, acest lucru nu inseamna ca firma de reparatii nu este una buna. Acesta este un raspuns grozav! Cu toate acestea, daca raspunsul este ”intr-o saptamana” si este convenabil pentru dumneavoastra, atunci este perfect.

Desigur, daca va aflati in stabilimentul unui profesionist si, pentru rezolvarea problemei este nevoie de cateva zile, acest lucru nu este rau daca e vorba de o problema dificila, tinand cont de faptul ca veti obtine servicii perfecte, la costuri minime.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *