Ar trebui sa deconectati vreodata bornele bateriei de la masina?

Aceasta este o intrebare frecventa referitoare la bateriile auto si, in mod normal, implica proprietarii de masini care planuiesc sa faca o calatorie sau o vacanta ceva mai lunga, si sa-si lase masina nefolosite pe o perioada indelungata. Desi pare sa aiba sens, deconectarea bateriei poate fi adesea o decizie gresita.

In primul rand, este important sa cunoasteti dezavantajele deconectarii bornelor bateriei. Sistemul dumneavoastra computerizat din masina are nevoie de o cantitate minima de energie electrica pentru a mentine informatiile pe care le-a stocat in memoria sa. Aceste informatii sunt importante pentru functionarea eficienta a mai multor sisteme diferite din motorul masinii, transmisie, precum si multe alte caracteristici, atrag atentia cei de la www.electricianauto.net. In unele cazuri, masina poate chiar sa-si piarda capacitatea de a fi pornita fara o analiza computerizata completa si o “revizuire” electronica, in cazul in care decideti sa deconectati bateria pentru o perioada lunga de timp.

In al doilea rand, ce avantaje va asteptati sa obtineti in deconectarea bateriei masinii dvs.? La fel ca in cazul nevoii computerului de bord al masinii de stocare a informatiilor, exista si alte sisteme care monitorizeaza in liniste starea actuala a vehiculului dumneavoastra. Unul in special este un sistem pasiv sau activ de descurajare a furtului, sau de alarma pe care multe masini mai noi l-au instalat astazi. Fara o sursa constanta de energie, acest sistem nu poate functiona asa cum a fost intentionat, si poate oferi unui criminal oportunitatea de a intra si de a fura radio-CD-ul masinii sau alte echipamente valoroase. Valoarea aceasta ar putea depasi orice pierdere perceputa a duratei de viata a bateriei in aceasta perioada de timp.

In cele din urma, bateria masinii dvs. are o incarcare suficienta stocata, si este in mod normal si proiectata pentru perioade lungi de neutilizare, e opinia unui electrician pentru masina Braila. Majoritatea bateriilor noi de masina pot dura cateva saptamani fara ca masina sa fie pornita, si au inca suficienta energie electrica pentru a porni masina la intoarcere. Cu toate acestea, daca gandul de a lasa bateria masinii conectata inca va deranjeaza, exista incarcatoare de intretinere disponibile care pot fi lasate conectate la baterie pentru perioade lungi de timp. Acest lucru va necesita o priza electrica, cum ar fi intr-un garaj sau un magazin, deoarece nu ar fi intelept sa folositi astfel de echipamente in aer liber, unde animalele salbatice sau mediul inconjurator ar putea deteriora incarcatorul.

Cel mai bun sfat care poate fi dat este sa pastrati bateria masinii conectata la masina. Avantajele mentinerii bateriei conectate vor depasi in mod normal cu mult orice dezavantaje si, cel mai probabil, se vor asigura ca masina dumneavoastra va putea porni odata ce v-ati intors din vacanta.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *