De ce unii oameni aleg sa devina farmacisti

Imbunatatirea rezultatelor pacientilor

Respectarea si conformitatea medicamentelor este unul dintre multele rezultate ale pacientilor pentru care farmacistii au un impact imens. Jumatate din toti pacientii cu boli cronice nu isi iau medicamentele conform prescrierii. Farmacistii joaca un rol important in obtinerea unor rezultate pozitive asupra sanatatii, cum ar fi mai putine spitalizari, mai putina progresie a bolii si mai putine comorbiditati, prin faptul ca sunt accesibile si construiesc relatii cu pacientii.

Farmacistii din domeniul cercetarii utilizeaza, de asemenea, date retrospective pentru a identifica si evalua populatiile tinta de pacienti care nu sunt aderente in mod corespunzator sau care nu sunt conforme cu medicamentele lor.

Diversitatea optiunilor de cariera

Varietatea oportunitatilor de cariera in domeniul farmaciei este foarte diversa, conform platformei online www.farmacii-non-stop.ro. In timp ce majoritatea farmacistilor (45%) lucreaza intr-o farmacie comunitara independenta sau cu lant de retail, multi altii au explorat sau si-au creat noi oportunitati. Diverse medii de asistenta medicala pentru farmacisti includ, dar nu se limiteaza la acestea, organizatii de ingrijire administrata, spitale, case de batrani, industria farmaceutica, colegii si guvernul federal.

Farmacistii lucreaza in ingrijirea directa a pacientilor, in cercetare si sunt parte a procesului legislativ care avanseaza profesia noastra. Farmacistii joaca roluri cheie de conducere in toate aspectele sistemului de sanatate.

Parte a echipei de asistenta medicala

Farmacistii colaboreaza cu alti profesionisti din domeniul sanatatii pentru a imbunatati rezultatele in materie de sanatate si pentru a asigura continuitatea ingrijirii. Numeroase studii au aratat beneficiile de a avea un farmacist in spitale si in medii de ingrijire ambulatorie, pentru a preveni erorile de medicamente si a reduce costurile.

Rolul farmacistilor in cadrul asistentei ambulatorii este in continua extindere. Odata cu aparitia organizatiilor responsabile de ingrijire, farmacistii joaca acum un rol in reducerea ratelor de readmisie in spitale, gestionarea bolilor cronice si administrarea terapiei medicamentoase. Acestia nu fac parte doar din echipa de ingrijire medicala, ci sunt prezenti si in clinici, vad si consiliaza pacientii.

Potential de crestere

Multe evolutii interesante au loc in profesia de farmacie, inclusiv farmacie de specialitate, disciplina de farmacogenomica si progrese digitale, cum ar fi inteligenta artificiala, sunt informatiile oferite de angajata unei farmacii nonstop.

Medicamentele de specialitate devin o mare parte a industriei farmaceutice, iar farmaciile de specialitate infloresc pe masura ce creste cererea. Acelasi lucru este valabil si pentru cresterea extinderii personalizate a asistentei medicale utilizand testarea genetica pentru secventierea genomului si selectarea medicamentelor pe baza ADN-ului pacientului.

In plus, scolile de farmacie isi dezvolta instrumentele educationale pentru a satisface nevoile actualilor lor studenti. Prin utilizarea instrumentelor de simulare „e-Pacient” si a inteligentei artificiale, scolile pregatesc urmatoarea generatie de profesionisti in farmacii.

Autonomie

Farmacistul are avantajul autonomiei profesionale in alegerea mediului de lucru si a orelor de lucru. Farmacistii sunt capabili sa isi redefineasca rolurile in cadrul asistentei medicale pentru a oferi o ingrijire optima pacientului. Pe masura ce practica medicala devine mai interdisciplinara, rolul unui farmacist continua sa se schimbe oferind oportunitati mai mari in ingrijirea pacientului.

Ca parte integranta a echipei de asistenta medicala, farmacistul sprijina medicii, asigurand siguranta si eficacitatea medicamentelor pentru pacienti. Exista, de asemenea, capacitatea de a incepe propria afacere si de a oferi servicii medicale pentru pacienti.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *