De ce este importantă presiunea anvelopelor

Anvelopele autovehiculului dumneavoastră trebuie întotdeauna umflate la presiunea corespunzătoare (PSI), care este clasificarea standard pentru presiunea aerului din interiorul unei anvelope. PSI-ul pentru anvelopele vehiculului dumneavoastră se găsește, în general, pe suportul ușii șoferului, în manualul proprietarului sau pe anvelopă. Umflarea corectă a anvelopelor vă va permite să aveți cel mai bun control posibil al vehiculului și vă va oferi o călătorie mai confortabilă.

Pentru o presiune și o umflare adecvată a pneurilor, pagina web vulcanizare.net recomanda sa fie respectate urmatoarele:

  • Presiunea anvelopelor dumneavoastră trebuie să fie în conformitate cu PSI-ul recomandat de producătorul anvelopei.
  • Presiunea anvelopelor trebuie verificată dimineața înainte de a conduce mașina, pentru a obține o citire corectă.
  • Temperatura afectează presiunea anvelopelor; când este frig, presiunea va scădea și va crește atunci când temperatura este caldă.
  • Folosiți un manometru de calitate pentru a vă monitoriza în mod regulat presiunea.

Alături de frâne, anvelopele sunt cea mai importantă caracteristică de siguranță a vehiculului. Dacă sunt umflate corespunzător la o presiune adecvată, vor funcționa așa cum ar trebui: direcție potrivită, tracțiune, amortizarea șocurilor. Presiunea anvelopelor nu trebuie ignorată. Este o parte decisivă a siguranței mașinii dumneavoastră, a confortului, a duratei de viață a anvelopelor și chiar a consumului de combustibil, de aceea vizitati un atelier de vulcanizare de cate ori vi se pare ca o roata este dezumflata.

  • Siguranță: Presiunea scăzută a anvelopelor va provoca frecarea anvelopei de drum. Acest lucru poate provoca pierderea controlului sau o lovitură care poate provoca un accident grav.
  • Confort: Presiunea ridicată a anvelopelor va face călătoria să se simtă mai grea și mai accentuată, deoarece o mică din anvelopă atinge drumul. Tracțiunea și distanța de franare vor fi afectate.
  • Longevitate: Anvelopele vor căpăta o uzură neuniformă, ceea ce înseamnă că vor trebui înlocuite mai devreme decât de obicei.
  • Eficiența combustibilului: consumul va creste atunci când presiunea pneului nu se află la presiunea corectă.

Anvelopele trebuie umflate conform PSI-ului recomandat de producător. Suprainflația va reduce contactul anvelopei cu șoseaua, ceea ce va duce la o călătorie îngreunată și la uzura neuniformă a anvelopelor.

Inflația insuficientă a anvelopelor va face ca anvelopele să fie mai plate și să aibă mai mult contact cu șoseaua, ceea ce va provoca uzura prematură a anvelopelor și consumul ridicat de combustibil. Păstrați un manometru portabil în vehicul și verificați presiunea anvelopelor atunci când umpleți rezervorul sau cel puțin o dată pe lună. Dacă presiunea din anvelope pare scăzută, vizitați o benzinărie pentru a utiliza pompa de presiune sau vizitați o vulcanizare pentru verificare și umplere cu aer.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *