Semne ca a sosit timpul sa va inlocuiti aparatul de aer conditionat

Racirea sau incalzirea pur si simplu nu mai sunt ce erau

Daca observati o diferenta de consistenta, in special in ceea ce priveste temperatura aerului pe care unitatea o produce, este timpul sa investigati mai indeaproape. Daca unitatea produce aer cald atunci cand se raceste mai mult sau aer rece cand este in modul de incalzire, totusi unitatea nu ofera nici o indicatie ca exista o defectiune (prin lumini intermitente pe unitatea interioara) – ar putea exista o problema mai serioasa.

Acest fapt s-ar putea datora agentului frigorific scazut sau, mai rau, unui compresor deteriorat. In ambele cazuri, daca unitatea dvs. este mai veche si in afara garantiei, este mai bine sa o inlocuiti decat sa apelati la un service de reparatii AC pentru a remedia problemele.

Flux de aer neregulat

Daca aparatul de aer conditionat a scazut fluxul de aer sau are intensitati diferite, ar putea fi de vina unul dintre multele posibile motive; un compresor sau ventilator defect, filtre murdare, conducte de aer blocate sau mai rau.

Cu toate acestea, daca ati curatat filtrele si ati verificat conductele de aer, dar problema persista, este foarte posibil ca unitatea dvs. sa fie pe cale de a se strica definitiv si cel mai bun plan de actiune este ca cineva sa o evalueze si sa o inlocuiasca, daca este necesar.

Umezeala excesiva sau scurgeri

Fie ca aveti un sistem de tip split sau un sistem de tip canalizare, o cantitate mica de condens care picura din unitatea exterioara este complet normala, totusi daca observati ca scurgerea este abundenta, ar putea exista o problema grava.

Exista umezeala in jurul curentului dvs.? Exista o scurgere vizibila? Procesul de dezumidificare in sistemele de aer conditionat in timp ce acestea sunt pornite va crea in mod natural condens, totusi, daca este excesiv sau daca scurgerea are loc atunci cand unitatea este oprita, atunci ar putea fi ceva in neregula.

O unitate exterioara cu scurgeri poate fi o problema grava daca agentul frigorific se scurge sau daca exista un tub de drenaj blocat. Componentele electrice si apa nu sunt o combinatie buna, deci aveti grija de copii si animale de companie si asigurati-va ca unitatea este oprita pana cand veti obtine un tehnician care sa o analizeze.

Sunete si mirosuri ciudate

Un sistem eficient si modern este proiectat sa functioneze cat mai silentios posibil. Daca incepeti sa auziti zgomote bruste, ciudate, care poate nu au fost prezente inainte – acest lucru ar putea indica ceva mai grav si este timpul sa cautati un profesionist sa arunce o privire pentru a determina daca trebuie inlocuit aparatul.

Un alt semn al unui aparat de aer conditionat defect este mirosul. Daca aerul care vine din aparatul dvs. miroase a mucegai sau ars, acest lucru ar putea sugera o defectiune interna. Ar putea fi un fir ars, filtre de aer prafuite sau chiar mucegai in unitate sau in conducte.

Costuri de functionare crescute drastic

Cand sunt complet functionale, aparatele de aer conditionat, in mod special sistemele de tip split, ofera o solutie eficienta din punct de vedere energetic pentru incalzirea si racirea locuintei dvs. si va pot reduce considerabil facturile de energie pe termen lung.

Daca ati observat o crestere a facturilor de energie electrica, dar nu credeti ca ati crescut timpul de utilizare, ar putea fi un semn ca aparatul de aer conditionat functioneaza cu o eficienta redusa, si va sugeram sa solicitati un profesionist sa vina sa evalueze unitatea.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *