Scurt ghid pentru cumpararea unui tractor folosit

Un tractor uzat este o modalitate fantastica de a reduce costurile echipamentelor de care aveti nevoie pentru a va desfasura activitatea agricola, dar cumpararea de ocazii vine cu cateva obstacole, inclusiv vanzatori indoielnici, stare neclara si o gama larga de alegeri. Poate fi un pic coplesitor. Stim ca cumpararea unui tractor este o problema importanta, indiferent daca este nou sau folosit. Acesta trebuie sa fie o unealta de incredere, capabila sa functioneze atunci cand o faceti. In acest spirit, am realizat acest scurt ghid cu cateva sfaturi pentru a va ajuta sa cumparati un tractor uzat.

Gasiti dealerul potrivit

Cumpararea unui tractor uzat va fi mai putin despre gasirea listei corecte si mai mult despre gasirea dealerului potrivit. Cu siguranta exista reclame tentante pe Internet, dar sa aveti un dealer in care puteti avea incredere pentru a face afaceri corecte este cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a va asigura ca tractorul dvs. va fi la indemana, si va va pune intr-o pozitie buna, fie pentru achizitii viitoare, fie un nume local de incredere in reparatii si service.

Incepeti prin a afla cine vinde echipamentul dorit, si de acolo verificati recenziile si acreditarile lor online. Speram ca sunt furnizori certificati ai producatorului preferat, si cel putin ar trebui sa aiba toate informatiile pe care le solicitati, inclusiv dovada proprietatii, inregistrarile de intretinere si service si istoricul clar al titlului. Evitati dealerii care se scuza sau va spun cum aceste articole nu sunt importante. Ramaneti cu un dealer care are un stoc de vanzare mai actualizat!

Starea tractorului

Daca doriti cel mai bun tractor folosit pe care il puteti obtine, site-ul web tractoraseonline.ro va recomanda sa efectuati o inspectie personala pentru a va asigura ca totul functioneaza. Poate ca nu sunteti chiar expert in tractoare. Atunci asigurati-va ca aduceti pe cineva care stie ceva sau doua despre echipamentul agricol. Daca ajungeti sa examinati inventarul online, acordati mai multa importanta listarilor cu multe imagini si detalii informative. Si nu ezitati sa puneti intrebari!

Daca un dealer nu are un raspuns pentru o intrebare importanta, atunci nu cumparati tractorul. Nu este nepoliticos sa cereti inregistrari sau alte informatii pe care ati putea dori sa le vedeti, asa ca nu va abtineti.

Exista cateva componente la care trebuie sa acordati o atentie speciala atunci cand inspectati un tractor uzat. Uzura cabinei si a anvelopelor trebuie sa se potriveasca cu orele de functionare. Orele scazute arata o uzura redusa la lucruri precum pedalele, bordul si covorasele, iar varsta si starea anvelopelor ar trebui sa reflecte si acest lucru. Acelasi lucru este valabil si pentru banda de rulare a anvelopelor. Deschideti tractorul pentru o privire in interior; cautati scurgeri, deteriorari sau in jurul bateriei si starea generala a motorului, inclusiv ulei de motor si lichid de racire. De asemenea, verificati stiftul pivotant pentru uzura. De asemenea, veti dori sa faceti un test de condus. Odata ce ati pornit, verificati directia si simtiti-va daca exista neconcordante de functionare.

Rulati o verificare a trecutului

Dupa ce va dati seama daca un tractor uzat este sau nu in stare adecvata, veti dori sa faceti o verificare a trecutului pentru a va asigura ca nimic nu se ascunde in trecutul sau. Acest lucru va asigura ca tractorul nu se va strica la locul de munca, sau ca provine dintr-o linie discutabila de meserii.

Cand cumparati de la un dealer, intrebati daca tractorul este proprietatea. De asemenea, puteti verifica proprietatea fata de numarul de serie sau VIN. Rulati-le printr-un serviciu privat pentru a afla istoricul acestuia, si daca a fost raportat ca a fost furat.

Procesul de cumparare a unui tractor uzat nu trebuie sa fie ceva extrem de stresant. Asigurati-va ca acordati timpul necesar pentru a cauta ceea ce doriti, compara optiunile, si obtine informatiile de care aveti nevoie de la vanzator, astfel incat sa puteti face cu incredere achizitia.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *