Ce nu stiati despre repararea parbrizelor

Inlocuirea parbrizului: intrebari frecvente

Cu masinile nu mai este la fel de usor de lucrat ca inainte. In general, piesele auto devin din ce in ce mai complexe si mai greu de manevrat. Iar parbrizele nu sunt o exceptie.

Fara indoiala, repararea si inlocuirea parbrizului nu este o sarcina usoara, mai ales pentru mecanicii auto incepatori. Cu toate acestea, dupa ce ati invatat sa trageti sforile ca incepator, veti observa cat de satisfacatoare si profitabila poate fi inlocuirea unui parbriz.

Pentru a va ajuta sa va sporiti procesul de invatare, iata o lista cu cele mai frecvente intrebari cu care se confrunta cei mai multi mecanici auto incepatori cand vine vorba de reparatii parbrize.

Ar trebui sa repar sau sa inlocuiesc parbrizul daca este fisurat sau ciobit?

Ei bine, daunele parbrizului apar in doua forme – fisuri si ciobituri. Fisurile formeaza o linie distincta pe parbriz, care poate varia in dimensiuni. Fisura poate fi o linie orizontala, verticala sau intr-o linie oarecum ondulata. In cazul ciobiturilor, daunele apar in principal sub forma unei stele, a unui ochi de taur sau a unei gropi care creeaza o adancime in parbriz.

Cand se repara, si cand se inlocuieste?

Ciobiturile sau fisurile mai mici sunt in general usor si sigur de reparat. Puteti masura dimensiunea pagubei cu o bancnota. Daca dauna nu este mai mare decat o bancnota de dolari, atunci o puteti repara. Reparatia se face prin injectarea unei rasini speciale in zona deteriorata.

Totusi, daca exista mai mult de trei crapaturi pe geam sau daca ciobitura se afla in linia de vizibilitate a soferului, parbrizul trebuie inlocuit. Parbrizele reprezinta o parte structurala importanta si contribuie mult la rezistenta generala a masinii. Prin urmare, www.reparatiiparbrize.net va recomanda sa reparati sau sa inlocuiti parbrizul cat mai curand posibil inainte ca crapaturile sa creasca.

Cat de repede ar trebui sa conduca proprietarul masinii dupa inlocuirea parbrizului?

Unii tehnicieni vor spune ca dupa 30 de minute, 40 sau chiar dupa 75 de minute. Dar aceste cifre variaza in diferite zone din cauza temperaturii si a umiditatii.

In timpul sezonului estival, temperaturile mai ridicate face ca timpi de intarire sa fie mai scurti pentru adezivii folositi la inlocuirea parbrizului. De asemenea, procesul de inlocuire a parbrizului tinde sa fie un pic mai rapid.

In timpul iernii, adezivii si grundurile functioneaza intr-un ritm mai lent. In unele cazuri, mai ales cand temperatura este sub 4 grade Celsius, va trebui sa incalziti adezivii, grundurile si detergentii. S-ar putea sa vi se solicite, de asemenea, sa utilizati diferite procese de inlocuire sau produse speciale in timpul temperaturilor mai scazute. Prin urmare, in general, timpul minim dupa care puteti conduce in timpul iernii este mai lung decat in ​​lunile de vara.

Sfat profesional: In timpul iernii, asigurati-va intotdeauna ca indepartati umezeala din zona deteriorata. Atunci cand temperaturile scad, odata cu inghetarea umezelii, aceasta se extinde, lucru care creeaza presiune asupra zonei deteriorate, ceea ce ar putea cauza mai multe fisuri in zona deteriorata. Prin urmare, atunci cand efectuati reparatia, asigurati-va intotdeauna ca sticla este complet uscata.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *