Foliile auto inchise la culoare: avantaje si dezavantaje

Ati ajuns in punctul in care vreti sa oferiti masinii dumneavoastra mai multa personalitate. Vreti sa se remarce si sa va reflecte stilul, fara a fi coplesitoare – dar vreti sa va fie si utila in cele mai bune moduri posibile. Ati vazut probabil mai multe versiuni diferite ale foliei auto, de la nuante deschise la foarte inchise. O folie pentru parbriz poate arata impresionant, insa este sigura?

Desi raspunsul imediat este “Da”, anumite situatii pot fi periculoase pentru soferi, pietoni si alti participanti la trafic. Un potential risc al utilizarii foliei pentru geamurile masinii dumneavoastra este folosirea unei nuante prea inchise. Exagerarea va poate aduce probleme cu legea, si va poate pune in pericol in trafic.

Stim faptul ca foliile auto ofera o serie de beneficii si ofera un aspect imbunatatit atunci cand vine vorba de personalizarea mijlocului de transport – ceea ce este perfect! Folia blocheaza razele UV, ofera intimitate, reduce reflexia razelor solare si ofera alte cateva imbunatatiri. Insa atunci cand instalati nuante ce nu sunt permise, pericolele foliei prea intunecate aplicate pe geamurile masinii devin mai evidente.

Procentul de opacitate: ce trebuie sa stiti

Majoritatea masinilor noi au geamurile echipate din fabrica cu niveluri scazute de opacitate, pentru a oferi protectie impotriva razelor UV. Cu toate acestea, pasionatii de masini adesea ofera vehiculului lor trasaturi suplimentare adaugand folii cu procent de opacitate ridicat dupa ce masina iese de pe linia de asamblare si ajunge in parcarea personala. Aceasta este o infoliere ulterioara – si depinde de instalatorul amator sau profesionist al foliei sa cunoasca diversele procente de opacizare disponibile.

Folia se poate aplica pe luneta si geamurile laterale, pentru a impiedica trecerea luminii puternice prin geamuri. Puteti instala folie si pe parbriz, insa regulamentele sunt mai stricte. Partea complicata este respectarea regulamentelor nationale. Desi aveti libertatea de a va personaliza masina sport sau camioneta cu nuante inchise, procentele de opacitate scazute indica o nuanta inchisa – lucru care nu este mereu atat de bun precum pare.

Transmisia luminii vizibile este procentul de lumina care trece prin sticla geamului dumneavoastra. Cu cat este mai scazut procentul de transmisie, cu atat va fi mai inchisa nuanta. Spre exemplu, un grad de opacitate de 100% inseamna ca 100% din lumina trece, iar un procent de 70% de opacitate inseamna ca doar 30% din lumina este blocata.

Acum ca aveti o idee mai buna despre cum functioneaza procentele de opacitate, continuati sa cititi despre cum poate deveni periculoasa o nuanta inchisa. Puteti considera ca, cu cat este mai inchisa nuanta foliei, cu atat mai modern arata masina dumneavoastra – insa este important sa luati in considerare orice consecinte incerte.

Vreti sa va infoliati geamurile cu folie inchisa la culoare?

Fie ca aplicati folie pe geamuri datorita beneficiilor sau din motive estetice, exista intotdeauna sansa de a duce lucrurile putin prea departe. Imaginati-va acest lucru – sa exagerati cu aspectul modern al masinii dumneavoastra. Da, este posibil.

Atunci cand aplicati o folie prea inchisa la culoare, poate duce la obstructionarea vederii, poate crea confuzii, obstructiona operatiuni de salvare, atrage atentia asupra masinii dumneavoastra, creste primele de asigurare si va poate crea probleme cu legea. Cu toate acestea, exista un echilibru fericit la care puteti ajunge in ceea ce priveste folia auto. Puteti instala folii care sa ofere aspectul pe care il doriti fara a va crea probleme dumneavoastra sau altora.

Iata la ce trebuie sa fiti atenti atunci cand va ganditi sa instalati folii inchise pentru geamuri, in defavoarea celor deschise la culoare.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *