Craciun

Aranjamente pentru masa de Craciun

Mici oaze de culoare

In locul unui aranjament mare, puteti ipta pentru mai multe buchetele mai mici pe care sa le amplasati in diferite locuri pe masa. Desi, specifice sarbatorilor de iarna sunt decoratiunile argintii si ramurile de brad tot florile sunt cele care vor aduce mai multa culoare pe masa de Craciun. Nu in ultimul rand, amintiti-va ca aranjamentele trebuie sa se potriveasca cu vesela, tacamurile si fata de masa.

Verde si alb
Intr-o urma argintie puneti cateva ramuri de crad si ceva flori albe de crin. Crinii au un miros foarte pregnant care se va amesteca cu mirosul bucatelor de pe masa de Craciun. In plus, arata extraordinar.

Aveti grija la polen – acesta poate pata fata de masa. Asadar, e foarte recomandat sa inlaturati sursele de polen mai intai. Acest lucru e foarte simplu – tineti floarea deasupra unui castron sau a unui cos de gunoi si, cu ajutorul unei foarfece, taiati staminele.

Flori si lumanari

Pentru acest tip de aranjament veti avea nevoie de un burete special, folosit in florarii, numit oazis. Asezati deasupra trei candele care vor fi sustinute de ramurile uscat infipte in jurul lor. Este recomandat folosirea candelelor deoarece acestea sunt mai usor de inlocuit atunci cand este cazul. In jurul aranjamentului se aseaza flori si ramuri verzi pana la nivelul mesei.

Un dreptunghi de flori

Pe un burete special aranjati cinci randuri de cate trei trandafiri. Imbracati partile laterale ale buretelui folosind frunze de iedera si crengute de brad imprejurul florilor. Acest tip de aranjament poate fi creat la diferite dimensiuni in functie de numarul de randuri de trandafiri pe care il veti utiliza.

Coronita

Aceasta idee este cea mai potrivita in cazul in care dispuneti de o masa mai mare. Asezati coronita in jurul mesei, iar in jurul ei plasati lumanari de diferite feluri. Doar tineti minte sa lumanarile sa se asorteze cu gama de culori a fetei de masa si a tacamurilor.

Aranjament proaspat

Pentru acest model de aranjament veti avea nevoie de o “galeata” de argint, precum cele in care se pastreaza gheata, pe care o veti umple cu oazis. Introduceti ramuri de pin astfel incat acestea sa fie arcuite si sa atinga suprafata mesei. Apoi, prindeti conurile de brad de bete de lemn sau sarma pentru ca acestea sa nu cada, dupa care le introduceti in “galeata” alaturi de grupurile de flori(trandafiri si ortensii).

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *