Firma de inchirieri auto la munte?

Poate sa para surprinzator, dar cand am aflat prima data ca trebuie sa demarezi o afacere de acest tip, inchirieri auto intr-o zona de munte, primul gand aparut a fost: ca nu o sa poata merge.

Apoi, agale, incepi sa realizezi ca multitudinea avantajelor ce le poti avea ca jucator in acest sector, in zona aceasta. Iar in cele de mai jos, o sa va arat cel mai mare avantaj…

O asociere a firmei de inchiriere auto cu pensiunile dar si cu hotelurile din acea zona montana poate reprezenta aspectul cel mai importat din acest domeniu, cererile fiind foarte mari intrucat mai multe hoteluri si pensiuni doresc sa implementeze si acest sector in afacerile deja existente. Atentie insa: pentru aceia ce doresc sa-si completeze activitatile cu o afacere de inchirieri auto in zona montana ori alta zona a tarii ce se preteaza la turism, firma Maya Rent a car din Timisoara face o recomandare: ca sa evitati furtul autoturismlor din firma dumneavoastra accentuand ca, alaturi de contractul obligatoriu care este incheiat intre ambele parti, plata serviciului sa fie executata cu cardul.

Inca mai sunt firme ce accepta plata cash in locul achitarii cu cardul. Pentru aceia care nu cunosc situatia, tendinta este chiar din 2008, luand ca model exemplul celor din USA, care vin la biroul pentru inchirierea autoturismului cu un document de identitate cu poza si cu cardul de CREDIT. Angajatul de acolo va verifica la VISA, la MasterCard etc. care e suma de care dispuneti pe linia de creditare si scoringul dumneavoastra ca si client (eventual daca ati avut ceva intarzieri la achitarea ratelor, sau vreo tentativa de frauda realizata prin repetate chargeback-uri).

Daca insa dispuneti (pe linia de creditare) de suma minimala impusa de companie si daca scoringul este OK, semnati contractul si primiti autoturismul. Daca o veti returna cu intarziere ori cu eventuale daune care au fost provocate doar din vina dumneavoastra, banii aferenti pagubelor vi se vor retrage direct si imediat din cont.

Astfel, compania nu va mai trebui sa fuga dupa dumneavoastra, sa va dea in judecata pentru a-si recupera paguba. Mai mult decat atat, firmele mari de rent a car au si o baza comuna de date cu persoanele indezirabile (acei care au avut intarzieri repetate, ceva accidente etc.) si, daca aveti ghinionul sa va regasiti pe acolo, puteti fi refuzat ori vi se poate solicita o garantie cu mult mai mare.

Insa asta este pe la ei. Pe la noi, metoda este ceva mai simpla. Ca sa inchiriati un autoturism, grosso modo se face in felul urmator: vi se va solicita o copie xerox dupa permis, se va incheia un proces-verbal pentru predarea-primirea autoturismului, unde se vor inscrie eventualele daune pe care autovehiculul le are si dotarea cu care vine (trusa medicala, rezervor plin ori la jumatate, stingator etc.) si se va semna contractul. Plata se va face integral, inclusiv garantia depusa pentru inchirierea masinii: se recomanda prin cardul bancar, la locul „faptei”.

Evident, legislatia pentru acest tip de afaceri este total diferita in Statele Unite ale Americii, unde compania de rent a car nu are pierderi. Atat timp cat compania are un contract in regula semnat cu dumneavoastra, isi va primi garantat banii de la MasterCard, VISA etc., fie si in situatia in care, prin pagubele produse de dumneavoastra, depasiti limita de creditare sau intrati intr-o incapacitate de plata.
Avand in considerare si afluxul de turisti existent in aceste areale, putem zice ca o afacere de inchiriere autoturisme devine avantajoasa, iar investitia poate sa fie amortizata foarte repede, prin asocierea companiei cu pensiunile si cu hotelurile din zona.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *