Eficienta energetica

Slujbe peste granita – Evaluator de energie

Vrei sa pleci din tara pentru a “prinde” un job mai bine platit? Astazi iti prezint cateva ceva despre un job din domeniul evaluarii energetice.

Ce este un evaluator de energie?

Evaluatorii energetici inspecteaza cladirile pentru a afla cat de eficient economisesc acestea energia, de obicei materializata sub forma de caldura. Acest lucru poate implica utilizarea unor ventilatoare sofisticate pentru a crea un vacum partial intr-o cladire, urmata de verificarea scurgerilor, testarea cu o camera cu infrarosu sau consilierea proprietarului de locuinta cu privire la modul in care ar putea utiliza surse regenerabile de energie precum panourile solare, imbunatatind astfel rezultatul “verde” al imobilului respectiv.

Cat poti castiga?

Evaluatorii de energie se pot astepta sa castige un salariu initial de aproximativ 16.000 de lire sterline, putand ajunge pana la 30.000 de lire in cazul evaluatorilor de top sau a celor calificati ce lucreaza pentru o firma de evaluare a energiei. Evaluatorii independenti isi aleg propriile taxe, acestea fiind afectate de tipul de cladiri in care lucreaza si de zona tarii in care se afla.

Formarea profesionala anterioara, intr-un domeniu asemanator, cum ar fi supravegherea, ar putea de asemenea, sa genereze un salariu mai consistent.

Eficienta energetica

Cum sa deveniti

Toti evaluatorii de energie trebuie sa posede un certificat de nivel 3 in evaluarea energetica interna sau non-interna, nefiind nevoie de calificari anterioare. Odata ce ati obtinut acest certificat, va puteti inregistra ca si evaluator energetic acreditat si puteti incepe sa lucrati. Este extrem de simplu!
De ce este nevoie pentru a deveni evaluator de energie?

Va trebui sa fiti foarte meticulos si atent la munca dumneavoastra, atat la inspectia cladirilor cat si la elaborarea rapoartelor. ne informeaza www.certificat-energetic.net . De asemenea, este important sa fiti suficient de pregatit din punct de vedere fizic pentru a va petrece cea mai mare parte a zilei de lucru vizitand diferite proprietati si conducand intre ele. Veti avea nevoie de abilitati sociale dezvoltate pentru a relationa cu clientii si alti colaboratori, precum si o buna intelegere si utilizare a computerului.

Care este piata locurilor de munca in acest domeniu?

Deoarece evaluarile energetice sunt acum obligatorii atunci cand vindeti aproape orice fel de proprietate, exista o multime de locuri de munca disponibile pentru evaluatorii de energie, iar pe masura ce tot mai multi oameni devin interesati sa-si faca casele mai ecologice acest sector cu siguranta se va dezvolta.
Cursuri de evaluare a energiei si formare pentru o cariera in domeniu.

Exista o varietate de optiuni pentru evaluatorii de energie care doresc sa-si imbunatateasca abilitatile.  Evaluatorii interni din domeniul energiei pot obtine o Diploma de nivel 3 in consiliere interna privind acordul verde – acesta facand parte dintr-un proiect guvernamental menit sa ajute oamenii in a-si face locuintele mai eficiente din punct de vedere energetic si ecologic.

Daca doriti sa lucrati ca si consilier in eficienta energetica, veti fi nevoit sa cautati o organizatie recunoscuta de evaluatorii Green Deal sau sa deveniti un consilier acreditat pe cont propriu. Evaluatorii comerciali din domeniul energetic pot obtine diploma de nivel 4 in consiliere non-interna privind acordarea de certificate verzi. Acest lucru va va permite sa evaluati atat cladirile noi, cat si cele deja existente.

Vor exista si alte oportunitati pentru dezvoltarea profesionala, de la cursuri de sanatate si securitate in munca, pana la formarea in domeniul IT.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *