Inchirieri auto fara emotii – Procesul simplificat

Indiferent daca obisnuiti sa calatoriti cu afaceri sau cu familia, apelarea la un serviciu de inchiriat automobile nu trebuie sa fie un lucru dificil. Este bine sa fiti pregatit. Am realizat acest ghid rapid pentru cei ce doresc sa inchirieze un autovehicul:

Faceti o rezervare cu cel putin o saptamana in avans

Cu cat este mai devreme cu atat mai bine – la fel ca si la companiile aeriene. Pe masura ce ritmul de rezervare creste, tarifele se pot mari. Desi rezervarea din timp nu garanteaza intotdeauna o scadere a pretului (de exemplu, in timpul sezoanelor de varf), este mai probabil sa iesiti mai castigat. In plus, unele companii precum Maya Rent-a-car vor acorda o reducere daca faceti rezervarea online.

Aflati despre politica de anulari a companiei atunci cand efectuati rezervarea. In mod specific, veti dori sa aflati daca exista o taxa de anulare si cu cat timp inainte este necesara o notificare prealabila pentru a evita sanctiunile costisitoare.

Alegeti o companie bazata pe tarife, disponibilitate si service pentru vehicule

Daca sunteti un calator frecvent, stiti ca firmele importante ce ofera servicii de inchirieri auto de calitate au programe speciale care califica clientii fideli pentru acordarea de reduceri, o gama mai larga de vehicule disponibile si servicii mai rapide. Pentru cei care calatoresc doar ocazional, este o idee buna sa comparati tarifele pe baza tipului de masina dorit (mediu, dimensiune, SUV si altele) si locatia sau datele calatoriei dumneavoastra. Desi companiile majore au flote de autoturisme in cea mai mare parte omogene, daca doriti un model specific, verificati disponibilitatea acestuia inainte de a face o rezervare. Iar daca doriti o masina exotica sau ceva mai luxos, va trebui sa sunati cu mult timp in avans.

Retineti ca vehiculele inchiriate de pe aeroporturi implica in mod obisnuit o taxa de aeroport sau un cost suplimentar (acestea sunt in contractul dumneavoastra). Puteti in schimb sa evitati aceasta suprataxa prin inchirierea vehiculului dumneavoastra dintr-o locatie non-aeroport, insa va trebui sa va descurcati singur cu transportul de la aeroport la biroul de inchiriere.

Service-ul este o alta consideratie

Daca ati avut anterior o experienta placuta cu o companie datorita service-ului eficient, folositi-o din nou! Companiile mici si independente ar putea fi atragatoare din cauza ratelor ultra-scazute sau a disponibilitatii unor vehicule exotice, mai greu de gasit. Cu toate acestea, ar trebui sa cercetati cu atentie aceste companii inainte de a le transmite datele cardului dumneavoastra de credit. Aflati ce fel de asistenta rutiera ofera compania – daca autovehiculul de inchiriat se defecteaza, nu doriti sa fiti in pozitia de a plati din propriul buzunar. In plus, asigurati-va ca veti ajunge in jurul orelor de functionare ale companiei de inchirieri auto. Unele companii [mai mici] nu sunt deschise 24 de ore, deci daca aveti un zbor tarziu, este posibil sa nu puteti lua masina atunci cand doriti.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *