Cum sa iti alegi notarul potrivit?

Indiferent ca interactionezi cu o institutie a statului sau cu o entitate privata, vei avea nevoie de documente care sa respecte reglementarile legale. In acest sens, notarul public este persoana care te va ajuta. Nu ar trebui sa semnezi niciodata un contract sau sa inchei o tranzactie atat timp cat ai dubii. Notarul iti va oferi o opinie de specialitate si va verifica daca documentul respecta reglementarile elgale in vigoare.

In cadrul acestui articol iti vom prezenta toate atributele pe care trebuie sa le detina un notar Valcea bun. In acest fel vei stii exact ce sa cauti si nu vei pierde timp in cadrul procesului, alegand cel mai bun specialist pentru tine.

Ce servicii ofera un notar public?

In primul rand, notarul iti va oferi consultanta de fiecare data cand urmeaza sa inchei un contract. Acesta va intocmi si va autentifica diverse documente care sunt obligatorii pentru operatiunea pe care urmeaza sa o desfasori. Nu conteaza ce calitate ai tu in proces, indiferent daca esti parat/acuzat sau reclamant/acuzator, notarul public iti va oferi sprijinul.

Avand in vedere zilele in care traim, este chiar indicat sa fii reticent atunci cand trebuie sa semnezi un contract, decat sa te arunci cu capul inainte, recomanda www.notar-romania.net. Acestea fiind spuse, atunci cand ai dubii fata de un act ce ti se ofera spre semnare, un notar este cel care stabileste daca prin semnarea documentului clientul nu se expune unor litigii.

Ce calitati are un notar bun?

Un notar bun va avea in primul rand capacitatea de a face fata unui volum mare de munca intr-un timp relativ scurt. Aceasta trebuie realizata fara a comite nici cea mai mica greseala, pentru a nu afecta siguranta clientilor. In plus, notarul trebuie sa ofere un pachet complex de servicii si sa fie dispus sa se deplaseze la diverse institutii atunci cand este necesar, daca clientul trebuie sa semneze documentele acolo.

In ceea ce priveste onorariul, totul trebuie sa fie perfect transparent si nu pot aparea costuri suplimentare nejustificate pe parcurs. Fiecare birou notarial va percepe onorarii diferite, dupa caz. Astfel, ar fi indicat ca la inceput sa ceri o oferta de pret de la mai multe birouri pentru a le compara inainte de a alege. Desigur, va trebui sa oferi suficiente informatii si documentele specialistului pentru ca acesta sa isi poata face o parerea asupra activitatii pe care trebuie sa o realizeze.

Nu in ultimul rand, daca ai ales notarul si ai stabilit ca urmeaza sa lucrezi cu el, un notar eficient ar trebui sa aiba optiunea de a se ocupa in avans de cazul tau, fara ca tu sa fi nevoit sa te deplasezi de fiecare data la sediul cabinetului de notariat. Astfel, ar trebui sa reduci pe cat posibil drumurile la birou, pentru ca oricum vor exista suficiente momente cand acestea vor fi obligatorii.

Un aspect final la care trebuie sa mai ai grija este pozitionarea notariatului. Ar trebui sa ai un acces facil la acesta, astfel incat trebuie sa urmaresti sa alegi un birou care se afla in proximitatea locuintei tale sau a locului de munca. De asemenea, daca ai un program de munca incarcat, alege un birou notarial cu program prelungit sau care lucreaza si sambata.

Renumele sau reputatia unui notar pot fi verificate cu usurinta din surse externe. Poti cauta pe google diferite recenzii din partea clientilor anteriori sau poti cere recomandari de la prietenii apropiati.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *