Riscurile la care sunt supuse firmele de rent-a-car

Nu dorim sa suparam pe cineva si, mai ales, nimanui nu dorim ca sa dam ceva idei. De curand, un reportaj de televiziune la stirile serii ne informa in legatura cu o firma de inchirieri auto din Romania si despre problemele acesteia. Inchirierile auto in Romania au in mare acelasi gen de probleme pe care le intampina si companiile de rent a car din alte state, dar informatiile sunt ca aceste firme se confrunta cu probleme mult mai serioase si chiar deosebit de grave pe un anumit segment al infractionalitatii ce este aproape inexistent in alte state: cel al furtului masinilor inchiriate!

Reportajul cu privire la acest fenomen prezinta o banda bine organizata de cetateni italieni ce inchiriau masini de la noi, din Timisoara ori Arad (asta nu conteaza insa), de la o binecunoscuta firma de inchirieri auto, dupa care acestia nu-si mai aminteau ca sa le mai dea inapoi si chiar reuseau ca sa le valorifice in alte state ale U.E.

E posibil ca multi dintre telespectatorii care au vizionat acest reportaj sa fi inteles de ce unele firme de rent a car au un regulament si un contract de inchiriere atat de drastice, de ce solicita si garantii cand inchiriaza un anumit tip de autoturism, sau chiar motivatia pentru care compania isi rezerva dreptul sa nu inchirieze masini oricui – si asta fara sa faca vreun fel de motivare a hotararii sale.

Firma in cauza afirma prin reprezentantul sau ca din momentul infiintarii si pana la acel moment a avut mai mult de 55 furturi de masini inchiriate. Trebuie remarcat insa faptul ca, in mai toate cazurile de genul acesta, hotii au fost prinsi de fiecare data. Iata ca oameni certati cu legea, chiar si cetateni ai unor altor state pec are noi le consideram a fi civilizate, nu mai reusesc sa priceapa ca Romania a devenit o tara civilizata precum cele din care provin.

Mai mult chiar, Romania are tehnologii foarte performante si detine o infrastructura pentru transferul datelor pe Internet despre care in tarile lor de bastina nici macar nu se viseaza! E arhicunoscut faptul ca viteza de transfer a datelor in majoritatea locuintelor italiene, spaniole, germane sau franceze nu se poate compara cu acea din Romania – unde fibra optica a devenit predominanta in majoritatea oraselor din tara. Exista in tarile acestea multe orase deosebit de importante care folosesc in continuare niste sisteme care, in Romania, erau „la moda” in urma cu 20 de ani.

Ar mai fi o problema privind educatia noastra, ce nu permite ca sa dispretuim un intreg popor doar din cauza catorva infractori ce cred ca sunt mai inteligenti chiar decat sistemele speciale de urmarire instalate pe autovehiculele inchiriate. Daca in Spania ori in Franta se intampla ca un roman sa fure o paine, intreaga presa de scandal, toata mass-media, face o stire din asta si un popor intreg este jignit. Insa daca 10 infractori din Italia fura niste masini de lux inchiriate din Romania, vom afla doar noi, prin intermediul unui scurt reportaj de la un canal TV, unde doar firma de rent a car isi exprima supararea.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *