3 Feluri in care un arhitect poat tine pasul cu concurenta

Evolutia hardware-ului si a software-ului

In conformitate cu punctul de mai inainte, cu progresele tehnologice care vin cu viteza mare, firmele de arhitectura trebuie sa faca tot posibilul pentru a ramane in fruntea tuturor sau risca sa-si piarda stapanirea pe piata. Dar noile instrumente hardware si de proiectare necesita o pregatire extinsa si perioade de tranzitii si ajustari, inainte de a putea fi utilizate eficient atat la birou, cat si la santier.

De asemenea, odata cu aparitia erei mobile, a existat un aflux de aplicatii de arhitectura pentru desen, management de proiect si design. Firmele, in special cele mai in varsta, vor trebui sa se confrunte cu acestea pentru a putea rezista concurentei.

Procese de achizitii

Odata cu schimbari majore, cum ar fi deficitul de terenuri, restrictii de reglementare si concurenta sporita care le limiteaza influenta, unii arhitecti locali se trezesc ca isi pierd clientii in fata unor firme internationale terte. Limitele impuse de timp si de preocuparile bugetare duc la procese de achizitii care pot fi riscante, deoarece nu se petrece timp pentru cercetarea si evaluarea atenta a optiunilor inainte de a ajunge la o solutie finala.

Trebuie luate masuri pentru a se asigura ca firmele locale de arhitectura inteleg nevoile in schimbare ale clientilor si sunt capabile sa transmita valoarea lor clientilor lor in mod eficient si, in acelasi timp, sa-si impinga guvernele sa le ofere libertatea necesara pentru a obtine un avantaj fata de firme procurate.

Firme consolidate

Majoritatea firmelor importante de arhitectura s-au format ca urmare a consolidarii mai multor servicii si piete. Pe masura ce capteaza si controleaza noi piete si domenii, nevoia de competente si expertiza diverse in cadrul acelor intreprinderi duce la achizitionarea si formarea de echipe interne pentru acele seturi de competente. Prin urmare, firmele de dezvoltare precum cele mentionate mai sus isi dezvolta propriile echipe interne de proiectare arhitecturala.

Prin urmare, companiile de arhitectura de sine statatoare de pe aceste piete au de pierdut in fata acestor conglomerate de piata. Companiile locale trebuie sa-si imbunatateasca jocul prin perfectionarea si cresterea calitatii si eficacitatii propriilor servicii si expertiza. Acest lucru poate duce, de asemenea, la achizitii de catre firme mai mari, in continuare.

Concluzie

Provocarile care infrunta lumea arhitecturii nu sunt de netrecut. Trebuie puse in aplicare solutii si politici pentru a asigura tranzitia lina de la vechi la nou, fara a instraina niciuna dintre parti si pentru a se asigura ca arhitectii au agentia pentru a-si promova si extinde propriile servicii. Trebuie facute modificari in procesele de achizitii riscante, care vor beneficia deopotriva arhitectilor, clientilor si antreprenorilor.

Aceste provocari cu care se confrunta arhitectii astazi vor fi abordate, altele vor aparea. Singura provocare constanta pentru arhitecti de-a lungul veacurilor este sa tina pasul cu tendintele astfel incat sa poata oferi ceva nou inainte ca acestea sa treaca.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *