La inceput de drum in business

Primii pasi intr-un start-up

Atunci cand intrebati antreprenorii ce inseamna succesul unui startup pentru ei, foarte rar veti primi acelasi raspuns. Unii se vor concentra spre a deveni bogati pe cand altii va vor vorbi despre realizarea unei schimbari in lume. Antreprenorii aflati in primele stadii vor mentiona obtinerea primilor clienti sau gasirea unui cofondator.

Partea interesanta in legatura cu aceste raspunsuri diferite o reprezinta faptul ca toti acesti antreprenori subestimeaza un lucru pe care orice intreprinzator ar trebui sa il aiba in minte:  succesul este efemer.
De fiecare data cand un obiectiv este atins va exista o alta piatra de hotar care va trebui lovita. Chiar si atunci cand fondatorii isi ating obiective importante cum ar fi vanzarea unei companii, obtinerea unui mare parteneriat sau atingerea unui venit considerabil acestia se vor afla deja in cautarea unui nou set de obiective.

De in data ce antreprenorii realizeaza ca natura succesului este efemera si nu ceva de lunga durata, acestia pot face primii pasi spre a se asigura ca  relatia lor cu succesul ii va ajuta sa ridice o afacere sanatoasa. Iata cateva sfaturi oferite de website-ul Infiintari-firme.net:

Luati o pauza pentru a recunoaste succesul

De indata ce experientele dumneavoastra antreprenoriale se bucura de succes, luati-va timpul necesar pentru a constientiza acest lucru si a sarbatori momentul respectiv cu echipa dumneavoastra. In mod special, in primele stadii ale unui startup, ar putea parea tentant sa continuati sa lucrati cu toate resursele, chiar daca ati obtinut succesul.

De exemplu daca colegul dumneavoastra ce conduce vanzarile ar veni la dumneavoastra si v-ar spune ca tocmai ati atins un numar de 10 noi clienti luna aceasta, un raspuns tentant ar fi: “- Extraordinar, dar vom avea nevoie de 20 de noi clienti luna viitoare”.

Chiar daca viziunea este importanta, luarea unor pauze pentru a constientiza obiectivele atinse este critica pentru pastrarea unui moral ridicat printre angajatii dumneavoastra si pentru a-i motiva sa atinga urmatoarele obiective. Nu sunt foarte multe de spus, dar ati putea sa va scoateti echipa la pranz pentru a sarbatorii o realizare sau sa organizati o intalnire dupa serviciu.

Impartasiti povestile dumneavoastra de succes

Daca tocmai ati avut o mare realizare sau o luna excelenta in care ati atras noi clienti fiti deschis sa impartasiti aceste istorisiri cu alti antreprenori, vorbind despre modul cum ati reusit acest lucru precum si despre problemele pe care le ati intampinat pe parcurs.

Adesea, cand impartasiti momentele dumneavoastra de succes cu alti antreprenori veti crea cu acestia relatii benefice prin care sa schimbati ideii si sa invatati din reusitele si greselile   altora. Iin mod ideal aceste relatii va vor ajuta sa va imbogati cunostintele antreprenoriale si sa obtineti mai mult succes cu startup-ul dumneavoastra.

Cand reusiti intr-un lucru, nu va culcati pe acea idee

Din moment ce scopurile si aspiratiile dumneavoastra vor creste odata cu afacerea, tineti minte ca resursele de care echipa dumneavoastra va avea nevoie pentru a atinge succesul vor evolua – cu alte cuvinte doar pentru ca ati obtinut cel de al 100-lea client nu inseamna ca veti putea sa atrageti al 1000-lea client folosind aceleasi metode.

De indata ce ati atins un obiectiv si l-ati constientizat impreuna cu echipa dumneavoastra, asigurati-va ca veti stabili un nou scop si ca veti elabora un plan de atac pentru a-l atinge.  De exemplu obtinerea unui nou nivel de venituri ar putea necesita sa angajati agenti de vanzari suplimentari sau sa schimbati radical procesul de vanzare.

Fiti atenti la atingerea constanta a obiectivelor

Atunci cand demarati o afacere este foarte important sa mergeti inainte pentru a construi cel mai bun produs sau serviciu si a-l vinde pe cat de eficient posibil. Daca afacerea dumneavoastra isi va atinge de fiecare data asteptarile si chiar le va depasi inregistrand astfel de succese in fiecare zi a saptamanii, intrebati-va daca nu cumva ar trebui sa stabiliti obiective mai inalte.

Analizand cum se descurca competitorii dumneavoastra de pe piata veti putea sa va dati seama daca modul in care judecati lucrurile si va stabiliti standardele este sau nu unul eficient. Daca succesul reprezinta pentru dumneavoastra atragerea a 10 noi clienti in fiecare luna dar competitorii dumneavoastra au obtinut de cel putin cinci ori mai mult de atat, ar trebui sa reganditi standardele prin care va definiti succesul.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *